Retengo

Първо животновъдно изложение „Фермер Експо“ ще има в Раковски

0

Първото изложение на животни „Фермер Експо Раковски 2017“ ще се проведе за пръв път тази година. То ще събере участници и посетители на пазара за живи животни в кв. Секирово, град Раковски на 14 октомври 2017 г. Животновъдното изложение се организира от „Фермерско мляко“ ООД – организация на производители, с подкрепата на МЗХГ, Община Раковски и Националния съюз на говедовъдите в България

„Целта на изложението е да се визуализира връзката фермер-потребител. От една страна ще се представят млади животни – говеда, биволи кози и овце и достиженията при отглеждането на комерсиалните породи, развъждани в България. От друга ще се акцентира върху фермерските продукти, като се даде възможност на фермери да изложат произведени от тях млечни, месни и пчелни продукти.

Предвидени са демонстрации по програмата с мастит, съоръжения използвани в животновъдството, дегустации, доклади и разбира се много музика. За първи път и в най-животновъдния район на България – Пловдивска област, се провежда такова изложение. Нека всички заедно да направим нещо интересно и най-вече полезно за нашите фермери, да ги запознаем какво произвеждаме и предлагаме за тяхната дейност“, обясни Рангел Матански, управител на „Фермерско мляко“ ООД.

„Животните трябва да са в изложбена кондиция и в добро състояние. При ползване на собствен транспорт, направените разходи ще се възстановят от организаторите, след издаването на фактура. При липса на ваш транспорт животните ще бъдат превозени от фермата до изложбата и обратно за сметка на организаторите“, обясниха от „Фермерско мляко“ ООД.

Срокът за заявяване на интерес към изложението е 20.09.2017 г., сряда. Организаторите търсят официален партньор на изложението и партньори, които да помогнат за доброто му провеждане. Желаещите могат да установят контакт с Рангел Матански, управител на Организация на млекопроизводители „Фермерско мляко“ ООД, моб. тел. 0888/445761, e-mail: rangelmatanski@gmail.com.

Споделете.

Коментирайте

Close