Retengo

Правят екопътека "Деветашко плато" по ПРСР

0

Екопътека „Деветашко плато“ правят по Програмата за развитие на селските райони

Екопътека „Деветашко плато“ ще бъде изградена в община Сухиндол по проект от Програмата за развитие на селските райони. Проектът е с финансиране от 352 968 лв. по мярка 313 „Насърчаване на туристическите дейности“ и включва още изграждане на игрище за пейнтбол и игри с въжени атракционни съоръжения в общината. Утре, 11 май, земеделският министър проф. Димитър Греков ще направи първа копка за екопътеката.

За екопътеката „Деветашко плато“ са предвидени 80 436 лв. Дължината й ще бъде 4 км. Тя ще минава край старата чешма, римския часовник и ще достига до Сопотската скала. Там се открива панорама към долината на р. Росица и язовира „Александър Стамболийски“. Предвижда се изграждането на заслони, места за пикник и барбекю, ще бъдат поставени пейки. На най-високата точка от екопътека „Деветашко плато“ ще бъде поставен 30-метров пилон за българския трикольор.

Ще строят игрище за пейнтбол и въжени атракциони по ПРСР

Част от проекта е изграждането на игрище за пейнтбол върху терен от 5 дка на стадиона в Сухиндол. Ще се прави дървена казарма, окопи и траншеи. По проекта са предвидени и въжени атракциони.

След като направи първа копко, министър Греков ще разгледа Музея на лозата и виното, който е създаден по мярка 321 на Програмата за развитие на селските райони (2007-2013 г.), а  бенифициент е неправителствената организация Национална винарска асоциация – Сухиндол.

 

 

Споделете.

Коментирайте

Close