Retengo

Винарната на Брад Пит и Анджелина Джоли произвежда и зехтин

0

Винарната „Миравал“ на доскорошната холивудска двойка Брад Пит и Анджелина Джоли вече прави и зехтин. Тази пролет в луксозното имение в Южна Франция са произведени 10 000 бутилки, а зехтинът идва от 26-те акра (около 105,2 дка – б. р.) маслинови дървета в имота. Зехтинът на Пит и Джоли първоначално ще се предлага само в Европа, но се работи и по доставки за Съединените щати, казва винарят на имението Чарлз Перен.

Фамилията Перен има джойнт венчър със семейството на Брад Пит и Анджелина Джоли, за да лансират заедно вината на звездното семейство. Перен са прочути с това, че поколения наред правят отлични вина в Прованса. Чарлз Перен категорично отрича, че имението „Миравал“ се продава след развода на холивудската двойка, подобно на другите им активи.

Зехтин Брад Пит

Зехтинът на шато „Миравал“

Пред агенция Франс Прес Перен заявява, че Шато „Миравал“ е инвестиция за Пит и Джоли и техните деца. Ние имаме дългосрочни проекти и току-що пуснахме най-новата реколта розе с етикет „Бутилирано от Пит, Джоли и Перен“ върху бутилките“. Проектът със зехтина е най-новият за „Миравал“. Маслото от маслини се рекламира като „кадифено с нотки на бадем, лешник и артишок. Вкусът е остър, хаплив, с аромат на прясно окосена трева. Финалът е дълъг, сочен и пикантен с мека тръпчивост, която му придава красив баланс“. Три бутилки от 500 мл зехтин на „Миравал“ се продават на цена от 85 евро.

Брад Пит и Анджелина Джоли купуват за 58 милиона долара имението „Миравал“ в Кот дьо Прованс, Южна Франция, през 2012 г.  Няколко години преди това те са го наели за своя резиденция. През 2014 г. звездната двойка сключва официален граждански брак в имението, което се намира между Марсилия и Ница, близо до Средиземноморското крайбрежие. Площта му е около 4000 декара, от които към 700 дка са засадени с лозя.

„Използвам своя опит в правенето на филми, за да произвеждам вино от световен клас“, казва Брад Пит и подчертава, че в производството на вино му помагат същите качества, които му носят и успех в киното. „Да направиш блокбастър не е по-различно от това да направиш хубаво вино“. Първото вино на Пит и Джоли е „Côtes de Provence Rosé Miraval“, което печели наградата „Най-добро розе 2012“. Първите 6000 бутилки от реколата на звездната двойка са продадени за по-малко от 5 часа чрез онлайн магазини във Франция на цена 105 евро за каса от 6 бутилки. Още 100 000 бутилки са продадени на едро.

Списание “Уайн Спектейтър” класира виното им на 84-о място в топ 100 на вината за 2013 г., което го определя като най-високо оцененото розе за годината. Пит обяснява подхода си в производството на алкохолната напитка: „Ако ще сме в бизнеса с виното, нека тогава правим най-доброто такова“.

Розе Брад Пит

Прочутото розе на Пит и Джоли

Малко след това Брад Пит споделя, че новото му занимание го е погълнало напълно. Пит казва, че обича да чете и да научава нови неща, свързани с фермерството и производството на вино – кое късче земя за кой сорт грозде би било по-подходящо, дали днес ще вали, а утре ще има суша и всякакви неща от сорта, които влизат в интересите на всеки един фермер. Друга причина поради която холивудската звезда обича производството на вино, е че то му дава спокойствие и тишина, далеч от папараци и прожектори.

Освен розе, Шато „Миравал“ бутилира и червено от сортовете сира, гренаш и каберне совиньон, както и бяло вино от сорта рол.

Споделете.

Коментирайте

Close