Аграрният министър откри "Бата Агро" в Стара Загора

0

Четвъртото издание на изложениети “Бата Агро” бе открито днес  в Стара Загора от министъра на земеделието проф. Иван Станков. Експозицията ще продължи до 17 май, а изложбените площи заемат близо 30 000 кв. м.

„Не може да се говори за развитие на модерно земеделие без съвременна техника, с която да се постига по-високи добиви”, каза при откриването министър Станков. „Светът се нуждае от все по-качествена земеделска продукция, за това селското стопанство си остава приоритет за България и един от най-важните отрасли”, допълни той.

IMG_2298.JPG

Министърът подчерта, че България е страна с потенциал в областта на земеделието и е необходимо с общи усилия да развием най-добрите традиции на родното земеделие. Само по този начин може да се възползваме от финансовите възможности на европейските фондовете.

Над 200 фирми участват в “Бата Агро”. Четвъртото издание на изложението се провежда под мотото „Още по-голямо, още по-добро”. Представят се фирми за зърнокомбайни, трактори, сеялки, торачки, плугове, машини за растителна защита и оборудване за животновъдството, машини за зеленчукопроизводство, поливни системи и специализирани инструменти за овощарство и лозарство, сервиз и резервни части, GPS оборудване, семена и препарати, автомобили, вериги и техника за складови стопанства за съхранение на зърно и много други.

IMG_2319.JPG

Няколко световни премиери се очаква да направят фирмите изложители. Супер модерна земеделска техника се показва за пръв път в Стара Загора, преди още да е направила премиера на най-голямото изложение от бранша в Хановер.

Тази година има и експозиция, специализирана за торове, препарати и семена, в която се представят над 25 водещи компании. Предвидено е и изложение за автомобили и транспортни средства, които също са използвани от селскостопанския бранш. Посетителите ще имат възможност да се включат в тест драйв и демонстрации.

За пръв път на изложението бе пуснато влакче, което превозва посетителите. Нововъведението е заради голямата изложбена площ, която е с около 25% повече в сравнение с миналата година.

Влакчето ще се движи от входа до края на изложението и ще има 4-5 спирки.То е внесено от Турция и представлява локомотивче с 3 вагона с общо 60 места.

Споделете.

Коментирайте

Close