Агроминистерството с мощна рекламна кампания на биопродукти

0

Мощна рекламна кампания на биопроизводство и органични продукти започна Министерство на земеделието и храните. Ведомството работи по проект, който предвижда изложби, базари с информационни и дегустационни щандове, в които ще участват биопроизводители и производители на традиционни продукти в различни градове в страната.

На 15 май в центъра на Русе, на 17 май в центъра на Стара Загора и на 22 май на общинския пазар в Благоевград ще бъдат организирани изложби-базари на биологични и традиционни храни.

На 13 май е планиран Ден на отворените врати на биологичната ферма, който ще се проведе в Института по планинско животновъдство и земеделие в Троян.

В програмата е и Ден на планинското животновъдство, редките местни породи и земите с природни ограничения, който ще бъде организиран на 15 май в Смилян – в мандра „Родопа – милк”. Д-р Възелова – директор на дирекция „Животновъдство” на аграрното министерство, ще представи предвижданите новости в сектора на новата обща селскостопанска политика 2014-2020 г. на ЕС.

По време на тридневния Национален събор на животновъдите в Арбанаси, който ще се проведе на 24, 25 и 26 май, се организира и информационен щанд за агроекологичните мерки по Програмата за развитие на селските райони.

Проектът за популяризиране на биопродуктите чрез различни събития под формата на семинари, дни на отворените врати на биологичната ферма и изложби-базари на български биопродукти стартира в края на месец март и се изпълнява в рамките на три месеца. Като част от кампанията вече бяха организирани семинари за фермерите в Панагюрище, Казанлък, Тетевен, Априлци и Габрово. Биопразник пред Народния театър “Иван Вазов” в София събра любителите на органичните продукти и здравословното хранене.

Споделете.

Коментирайте

Close