Вкуси България със SlowTours.bg

Брюксел отпуска € 35,97 млн. за реклама на храни в ЕС и трети страни

0

Европейският съюз отпуска € 35, 97 млн. по 22 програми за реклама на селскостопански продукти в ЕС и в трети страни. Общият бюджет на програмите, повечето от които ще стартират за период от 3 г., е € 71,97 млн. Европейското съфинансиране е € 35,97 млн. , съобщиха за Agronovinite.com от Европейската комисия.

Със средствата ще се рекламират продукти като зехтин, мляко и млечни храни, месо, свежи и преработени плодове и зеленчуци, органични продукти, яйца, вино, както и качествени продукти, регистрирани като защитени наименования за произход, традиционни специалитети и др.

До края на ноември м. г. в Брюксел са получили 36 програмни предложения, насочени както към вътрешния пазар в ЕС, така и към трети страни. Одобрени са 22 предложения, от които 16 са насочени към пазарите в ЕС, а останалите – към трети страни.

Две от предложенията са направени от повече от една страна членка на ЕС. Регионите, за реклама в които ЕС ще отпусне средства, са Русия, Китай, Северна Америка, Югоизточна Азия, Норвегия, Швейцария, Украйна, Индия и Южна Корея.

Споделете.

Коментирайте

Close