Вкуси България със SlowTours.bg

България представя свои вина на изложение в Чикаго

0

Осем български изби представят елитни вина на най-голямото хранително изложение в САЩ. В него участват фирми от хранително-вкусовата промишленост, а страната ни се представя за пръв път със свой щанд, съобщиха от Министерство на земеделието и храните. Изложението NRA Restaurant Hotel-Motel Show се организира от Националната ресторантьорска асоциация на САЩ в Маккормик плейс в Чикаго. То продължава до 21 май.

В изложението участват над 2 000 изложители и 60 000 експерти от САЩ и 100 други страни. Те представят най-новите световни тенденции в сферата на хранително-вкусовата промишленост.

България се представя на изложението от главния изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното Красимир Коев и от Пламен Моллов, председател на Националната лозаро-винарска камара. Избите “Бългериън херитейдж”, “Винпром Ямбол”, “Катаржина естейт”, “Eдоардо Миролио”, “Шато Бургозоне”, “Домейн Бойар”, “Анжелус естейт” и “Винзавод Асеновград” показват най-отбрани бели и червени вина и розета. Български храни и напитки представя компанията “V&G Commerce”, която внася родни продукти на пазара в Чикаго.

Споделете.

Коментирайте

Close