Вкуси България със SlowTours.bg

"Винпром Пещера" атакува безмитната търговия

0

“Винпром Пещера” ще разшири присъствието си в магазините в безмитните зони по световните летища, стана ясно по време на  откритото във вторник в Сингапур световното изложение на най-голямата в света асоциация за безмитна и травъл ретейл търговия TFWA Asia Pacific. Винената компания е първият български производител на вина и алкохолни напитки, който се включва в организираното почти от 30 години изложение.

В последните години различни марки уиски, водка, ракии и вина на “Винпром Пещера” се продават в над 500 безмитни търговски обекти по света. Сега компанията ще заложи на промотирането на ментата и мастиката.

Продажбите в безмитни обекти по света на “Винпром Пещера” са 1% от търговията й през 2012 г., а излизането на безмитните и травъл ретейл международни пазари е в основата на политиката на фирмата. Производителите атакуват пазарите в САЩ, Китай и Япония. Водка и уиски, произведени от винпрома, се продават успешно в  Централна и Източна Европа, Близкия изток и Африка.

На световното изложение TFWA Asia Pacific се представят 252 световни компании, от които 17.3% са представители на сектора вина и спиртни напитки. Очаква се над 2300 бизнесмени и търговци от цял свят да потърсят нови партньорства.

Тази година TFWA надмина своя рекорд по брой посетители, които са поне с 5% повече от миналата година. Рекорден е и броят на изложителите, които представляват най-добрите марки и компании от цял свят. Това показва колко успешно се развива безмитната търговия и продажбите по летищата в глобален план и в частност в Азия”, коментира председателят на изложението Ерик Монтерсен.

Споделете.

Коментирайте

Close