InVigor_Promo

Готвят нова наредба за СПА услугите в хотелите

0

Нова наредба към Закона за туризма ще регламентира СПА услугите в българските хотели. Чрез нея ще се увеличи конкурентоспособността в отрасъла, заяви зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов в Поморие по повод предстоящия 18-и конгрес на Европейската СПА асоциация (ESPA).

„Потенциалът и ресурсите, с които разполага балнео и СПА туризмът, дават основание България да се превърне в целогодишна туристическа дестинация”, допълни зам.-министърът. По думите му, с наредбата ще се определят основните изисквания към хотелите, които предлагат СПА и балнео услуги. Очаква се документът да бъде готов до края на септември тази година.

Преди 18-ия конгрес на ESPA председателят на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм Стефан Шарлопов връчи награда на зам.-министър Иво Маринов за професионалното партньорство и постоянната подкрепа през годините.

Днес е официалното откриване на конгреса, който е сред водещите събития за туристическата индустрия у нас през тази година.

“Приходите от СПА туризъм у нас биха могли да достигнат 10% от общите, които осигурява международният туризъм”, заяви при откриването зам.-министър Иво Маринов. По думите му, съчетанието на прекрасна природа и модерни  балнео- и възстановителни комплекси у нас  правят България все по-предпочитана СПА и уелнес дестинация сред потребителите от различни страни.

Стефан Шарлопов съобщи, че всяка година в отрасъла има ръст на финансовите приходи и в броя на чуждестранните туристи.

Конгресът на ESPA ще продължи до 17 май в Поморие. Към неговата работа ще се присъединят и 17 губернатори от Русия, където интересът към СПА услугите става все по-силен.  Очаква се те да се срещнат с кметове и мениджъри на български хотели, за да обсъдят балнео- и уелнес програми за работници от големи руски промишлени обекти.

loading...
Споделете.

Коментирайте

Close