Дистанционно управление на полето показаха на Агра 2013

0

Фермерите вече могат да командват машините, които работят на полето, от всяка точка на света. Технологията  сред новостите на Международната селскостопанска изложба „Агра 2013“, която се проведе от 5 до 9 март в Международен панаир Пловдив.

GPS оборудването, разработено специално за  селскостопанския сектор от американска компания, позволява безжична комуникация между агротехниката и компютър в реално време.  Връзката се осъществява със специален софтуер, който може да бъде инсталиран дори на смартфони и таблети. Така се обменят данни за  обработките, състоянието на машините, границите на полето, парцела и извършената работа. Събраната информация лесно може да се преглежда и редактира, така че да се вземат информирани решения от всяка точка на света, обясняват от „Ник електроникс“, фирмата изложител на изделието.

Как пчелите да се използват като разпространители на микробиални препарати за растителна защита бе една от световните новости на „Агра 2013“. Това се постига със системата „Летящи лекари“, добавена към най-модерния вид кошери с бомбуси за опрашване,  които значително повишават ефективността на пчелите.

Многоредов култиватор за слята повърхност “Maдара” MKSP160 е високопроизводителна специализирана машина за интензивна обработка на почвата за предсеитбена подготовка – новост за българския пазар.

Споделете.

Коментирайте

Close