ЗА НАС

Кои са Agronovinite.com?

Agronovinite.com е електронна медия за земеделието и храната. Има секции с новини, анализи, интервюта, отрасли, селски туризъм, храна, иновации и техника. Информация за медията и съдържанието й може да се намери на страниците Агроновините и Храна и здраве във Facebook, в акаунта @Agronovinite в Twitter, както и в общността Агроновините в Google +. Agronovinite.com фигурира в Каталога на българските сайтове на dir.bg, който е достъпен ежедневно за аудитория от над 3 милиона души.

Агроновините е медиен партньор на Интер Експо Център в София, на “Международен панаир Пловдив”, Асоциацията на зърнопроизводителите в България, Асоциацията на млекопреработвателите в България, Асоциация “Български пипер”, Асоциация на месопреработвателите в България, Национален земеделски регистър, на най-голямата световна директория за износители Exporters.com, на международни търговски панаири, на партньорски аграрни сайтове и медии от България и света.

Екипът на Agronovinite.com работи активно в социалните мрежи – най-модерният медиен канал за разпространение на информация, за маркетинг и реклама, насочена към целева аудитория. Екипът на медията е създал и администрира две Facebook групи: „Селскостопански новини от България, ЕС и света” (с над 7000 членове) – единствената до момента група за селскостопански новини в българската версия на Facebook, и „Клуб „Здравословно хранене” (с над 5 000 членове). Страницата на Agronovinite.com във Facebook до момента e следвана от близо 8000 души с интерес към селското стопанство и храните. Втората страница, администрирана от екип на Agronovinite.com във Facebook – “Храна и здраве”, е харесана и следвана от близо 2000 потребители.

Съдържанието на сайта – журналистически статии, интервюта, рекламни и PR текстове, се споделя таргетирано от онлайн редактора в общо над 100 други групи във Facebook с общо над 500 000 членове, които виждат и четат публикациите.

Всеки месец Agronovinite.com се посещава средно от над 60 000 души. Профилът на читателите е от България (София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Стара Загора, Хасково и др.), Турция и Македония, европейски страни с български диаспори, САЩ.

Кой прави Agronovinite.com?

Основател и управител на електронната медия Agronovinite.com е журналистът Екатерина Терзиева, която има над 20 г. практика в медии като в. “Сега”, Българска телеграфна агенция, в. “24 часа”, Балканска мрежа за разследващи репортажи (BIRN) със седалище в Лондон, Великобритания. Председател е на Управителния съвет на Асоциацията на селскостопанските журналисти в България, пълноправен член на European Network of Agricultural Journalists (ENAJ). Член е на е-платформата Ag-press на DG AGRI към Европейската комисия. Носител е на много професионални награди, сред които и първа награда в раздел “Регионални медии” от Съюза на българските журналисти (СБЖ, 2010 г.).

Онлайн редактор е най-младият член на екипа Мартин Иванов, който отговаря за съдържанието и международните новини. Иванов се грижи и за маркетинга на съдържанието от Agronovinite.com в социалните медии.

За корпоративната визия отговаря графичният дизайнер и специалист по предпечат Борислав Терзиев.

ИТ решенията за сайта се взимат от компютърния специалист инж. Емил Енчев.
В екипа на Агроновините са ангажирани репортерите Елена Лазарова, Детелина Динева и стажанти.

Асоциацията на селскостопанските журналисти в България

Асоциацията на селскостопанските журналисти в България (АСЖБ) е регистрирана с решение на Пловдивския окръжен съд от 12 януари 2015 г., със седалище в Пловдив. Вписана е в Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел към Министерството на правосъдието. Отговаря на условията на ДАНС за контрол на паричните потоци с цел предотвратяване пране на пари. В края на януари 2015 г. АСЖБ е приета за пълноправен член на Европейската асоциация на селскостопанските журналисти ENAJ със седалище в Брюксел.

Към днешна дата членовете на АСЖБ са над 20 журналисти от медии като в. “24 часа”, Агро ТВ, сп. “Агрокомпас”, Investor.bg, сп. “Агрозона”, сп. “Агроном”, в. “Български фермер”, в. “Гласът на фермера”, в. “Марица”, електронното издание Sinor.bg, журналисти на свободна практика.