InVigor_Promo

Косово с интереси в преработвателната ни промишленост

0

Косово ще развива приоритетно земеделието и хранително-вкусовата промишленост, съобщи министърът на икономическото развитие Бесим Бечай. Той е на работно посещение у нас в състава на официална делегация, водена от министър-председателя на Косово Хашим Тачи.

Развитието на търговско-икономическото сътрудничество между двете страни бе основна тема на разговора с българския икономически министър Асен Василев. Той представи пред своя колега предимствата на България като инвестиционна дестинация – възможността фирмите у нас да използват средства от европейските фондове, плоския данък от 10% и натрупания опит от компаниите, които вече развиват дейност в страната ни. Пример за това са фирмите в сферата на ИТ услугите. Инвеститорите в България могат да използват и предимствата на петте икономически зони в страната, каза още Василев.

Заради интересите си в селското стопанство и преработката, косовската страна е готова да черпи опита на българските компании в производството на машини за преработка на хранителни продукти. Поддържането на контакти между представители на бизнеса от Косово и България ще спомогне за увеличаване на търговския стокообмен, подчерта министър Василев.

 

 

loading...
Споделете.

Коментирайте

Close