Над 100 производители на храни се събират на среща във Велико Търново

0

Повече от 100 малки и средни български предприятия и седем търговски вериги ще участват в срещата-изложение на производители в областта на хранително-вкусовата промишленост и земеделието в събота във Велико Търново. Сбирката се организира съвместно с Българската банка за развитие и в 10 ч. ще бъде открита от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев.

В срещата ще участват още зам.-министърът Виолета Лорер, кметът на Велико Търново Даниел Панов, както и представители на Министерството на земеделието и храните, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Българската банка за развитие, финансови институции, сертификационни лаборатории.

Инициативата е част от приоритетите на служебното правителство за подпомагане на малките и средните предприятия в условията на продължаваща криза. Целта е българските фирми да получат повече информация за стандартите, на които трябва да отговарят продуктите им, за да бъдат доставяни в магазинната мрежа на търговските вериги, както и за възможностите за експорт на български храни. Производителите ще бъдат запознати и с допълнителните възможности за финансиране на бизнеса чрез публични и частни източници.

 

 

 

Споделете.

Коментирайте

Close