Вкуси България със SlowTours.bg

Нов хранителен кооператив за BG продукти набира членове в Пловдив (ВИДЕО)

2

Нов хранителен кооператив „Хранко“ набира членове в Пловдив. Става дума за неформална и самоорганизирана група с цел доставки на чиста, отгледана в България храна – био или конвенционално производство.

За членовете на кооператива е гарантирано, че ще консумират достъпни и качествени български храни, като при това ще имат директен достъп до продуктите, без те да са минали през няколко ръце прекупвачи. Оскъпяването е минимално, тъй като доставките се правят до входната врата.

При желание, всеки може да посети фермата или производителя на избран продукт, за да види къде и при какви условия се отглежда и създава той.

В групата http://www.facebook.com/groups/261579713986790/ (Хранителен кооператив „Хранко“) в социалната мрежа Facebook ще научите повече за кооператива, ще откриете предложения за различни храни, напитки и продукти, информация и снимки на биофермите и производителите, както и информация за здравословните храни от сайта Agronovinite.com.

Желанието ни е да развием система за поръчка на кошници, с които можем да осигурим снабдяването на домакинствата с пълен набор от пресни продукти всяка седмица.

В клипа към тази публикация ще откриете информация за нарастващото европейско движение за хранителни кооперативи с примери от България и Каталуния. Целта на филма е да служи като средство за популяризиране на кампанията за алтернативни търговски модели и за създаване на нови хранителни кооперативи.

Споделете.

2 коментара

Коментирайте

Close