Вкуси България със SlowTours.bg

Нов център по животновъдство отвори в Сливен

0

Министърът на земеделието и храните проф. Иван Станков откри във вторник първия в страната информационен център по животновъдство край Сливен. На място ще се дава актуална информация за промените в българското и европейското законодателство и възможностите  за подпомагане. Центърът ще бъде жива връзка между министерството и браншовите организации, обяви проф. Станков.

В него ще работят 8 служители от браншовите организации на животновъдите и изнесените структури на министерството. Изграждането му е струвало 40 000 лева.

Занапред към обвързаните производства ще бъдат насочени 15 % от директните плащания. Още 25 % от неусвоените средства по програмите за планинските райони също ще бъдат насочени към сектор земеделие, каза проф. Станков. По този начин  ще  бъдат стимулирани  слабите производства, животновъдството,  планинското животновъдство и земеделие, биоземеделието. Подпомагане е предвидено в периода 2014 – 2020 година, посочи министърът.

За първи път тази година производителите на зеленчуци и плодове ще получат субсидии от националните доплащания. Птицевъдите, свиневъдите и производителите на картофи също ще бъдат подпомогнати от държавата, уточни още проф. Станков.

Споделете.

Коментирайте

Close