Вкуси България със SlowTours.bg

Производителите на яйца получиха субсидиите си

0

Държавата изплати субсидиите на производителите на яйца в цялата страна, съобщи пред агенция Фокус  Иван Ангелов, председател на Продуктов борд за яйца, птиче и заешко месо.

„Всички производители са подписали договори за изплащането на субсидиите, като последните контракти са сключени в петък. Тези производители ще получат субсидиите си днес“, обясни Ангелов. По думите му, парите по подписаните по-рано договори вече са преведени.

„И пилешкото, и яйцата ще бъдат на съвсем достъпна за потребителите цена“, увери Ангелов. Според него производствените цени яйцата ще бъдат между 15 и 17 ст., а на пилешкото месо – между 3,60  и 3,90 лв.

Все пак браншовиците не скриха, че има леко повишение на цените на яйцата, тъй като броят на кокошките носачки у нас е намалял. Затова търговците внасят от Полша и Румъния.

Междувременно инспектори от Българската агенция по безопасност на храните са конфискували 21 390 броя яйца от Полша. На етикета им е пропусната информация за пакетиращия център, което е изискване на европейските регламенти. Яйцата са безопасни за консумация, но заради пропуска в етикетирането, всички налични количества се конфискуват.

Споделете.

Коментирайте

Close