Вкуси България със SlowTours.bg

Руският милиардер Усманов купи акции за $100 млн. в "Apple"

0

Руският милиардер Алишер Усманов купи акции за 100 милиона долара от американската компания Apple. „Вярвам в бъдещето на тази компания даже и след Стив Джобс“, каза магнатът в интервю за „Блумбърг“.
„Когато компанията загуби 100 милиарда долара от пазарната си стойност, това беше добър момент да купя нейни акции, тъй като капитализацията й ще се възстанови“, заяви Усманов, чието състояние се оценява от списание „Форбс“ на 17,6 милиарда долара.

Котировките на „Епъл“ достигнаха своя пик през септември миналата година, от тогава са спаднали с 40%. Инвеститорите са страхуват от забавяне на продажбите на корпорацията на фона на растящата конкуренция от страна на „Самсунг“. Вчера акциите на „Apple“ се търгуваха на Насдак по 430,12 долара, което отговаря на капитализация от 404 милиарда долара. Преди няколко месеца книжата на компанията струваха 705,07 долара или 660 милиарда долара за цялата компания.

„Нищо не е вечно. Смятам обаче, че през следващите три години „Apple“ е една обещаваща инвестиция, особено, имайки предвид плащането на дивиденти и програмата buyback“, добави бизнесменът.

Алишер Усманов е най-успешният руски инвеститор във високотехнологични активи. Напоследък той диверсифицира своите активи. Ако през 2008 г. почти целият му капитал бе вложен в „Металоинвест“, „Газпром“ и „Сбербанк“, сега една част е вложена интернет компании като Facebook, Mail.ru Group, Alibaba, друга част е инвестирана в „Мегафон“.  Само от продажбата на акциите си във Facebook Усмванов спечели около 1,4 милиарда долара.

Споделете.

Коментирайте

Close