InVigor_Promo

Европа финансира изграждането на системи за напояване

0

Програмата за развитие на селските райони ще финансира изграждането на нови системи за напояване, съобщи в четвъртък министърът на земеделието и храните от служебното правителство проф. Иван Станков. Той взе участие в научна конференция на тема: „Иновации и развитието на земеделието в България”, организирана от  Аграрния факултет на Тракийския университет в Стара Загора.

Министър Станков подчерта, че ключов проблем в аграрния сектор остават хидромелиоративните услуги. Затова и в новия програмен период на Програмата за развитие на селските райони на първо място е заложено изграждането на напоителни системи чрез редица мерки.

По думите на Станков, през следващия програмен период на Общата селскостопанска политика (2014-2020)  иновационното развитие в земеделието е заложено като основен приоритет. Това ще доведе до устойчив растеж на сектора в европейските страни и у нас.

„Служебното правителство ще настоява българското аграрно производство да бъде основен приоритет и на следващите управляващи, за да може да се възстанови всичко, което сме загубили през годините”, каза още министър Станков.

Той връчи плакет от Министерство на земеделието и храните на декана на Аграрния факултет на Тракиийския унивеситет проф. Родослав Славов. Той му благодари за добрата работа, както в научната дейност, така и в Бизнес-научния съвет към МЗХ, който изготви общата стратегия за сектор „Земеделие”. Министърът посочи, че проф. Славов ще бъде председател и на работната група, която ще обобщи стратегията и ще я внесе на президента Росен Плевнелиев.

loading...
Споделете.

Коментирайте

Close