Вкуси България със SlowTours.bg

Служебният кабинет е разплатил над 200 млн. лв. към малките и средни предприятия

0

Служебното правителство е разплатило от началото на мандата си над 200 млн. лв. към малкия и средния бизнес, съобщи във Велико Търново в събота икономическият министър Асен Василев. В сумата влизат и просрочени плащания по Оперативна програма “Конкурентоспособност”, както и повече от 150 млн. лв. от общо 750 млн. лв. предвидени кредити по програмата Jeremie.

Важно е държавата да следи за равнопоставеността в договорите между по-големите и по-малките фирми, за да няма опити за изкривяване на търговските и пазарните отношения, смята Василев. Според неговите наблюдения, на българския пазар има цени, които са “икономически необосновани”. Министърът за пореден път подчерта, че  държавата чрез икономическото министерство трябва да помага на малките и средните предприятия да реализират продукцията си на външни пазари.

Василев откри във Велико Търново изложението “Агропродукти-Експо 2013”, в което участват над 100 фирми от хранително-вкусовата промишленост, представители на големите търговски вериги, както и сертифициращи компании. Организатори на изложението са министерството на икономиката, енергетиката и туризма и община Велико Търново, с подкрепата на Българската банка за развитие.

Споделете.

Коментирайте

Close