Вкуси България със SlowTours.bg

Съботен пазар за биохрани отварят в Пловдив

0

Пазар за директни продажби на органични храни отвориха в Пловдив. До края на септември всяка събота от 11 до 20 часа в мол “Галерия” фермери ще предлагат биопродукти и екологично чиста земеделска продукция, съобщиха от сдружение “Устойчиво Общество”.  В пазара със стока се включват производители на опаковани биохрани като сладки, соленки, шоколад, мед, хляб, хлебни, зърнени и млечни продукти.

От средата на май ще се предлагат свежи български зеленчуци, плодове и подправки, отгледани в биоферми. Ще бъдат представени сертифицирани биоферми, стопанства в преходен период и такив, които прилагат екологични практики с идеята да минат към биологично земеделие.

Съботният фермерски базар е част от инициатива на сдружение “Устойчиво Общество” за базари в София, Варна и Пловдив. Организаторите подкрепят реализацията и разнообразяването на производството на местните биофермери и производители на чиста земеделска продукция.

По време на съботния пазар се организират работилници, фермерски срещи и инициативи, чрез които се развиват познанията за здравословното хранене.

Споделете.

Коментирайте

Close