Вкуси България със SlowTours.bg

100 хранителни фирми се договаряха с търговски вериги във Велико Търново

0

Около 100 фирми от хранително-вкусовата промишленост се включиха във втората среща изложение “Агропродукти-Експо 2013”, която се проведе  в събота във Велико Търново. Събитието се организира от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и община Велико Търново, с подкрепата на Българската банка за развитие.

На изложението фирмите показаха мостри на своята продукция и установиха контакт с търговските вериги и останалите участници в изложението. Инициативата е част от приоритетите на служебното правителство за подпомагане на малките и средните предприятия в условията на продължаваща криза.

Изложението беше официално открито от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев, като във форума участваха още зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Виолета Лорер и кметът на старопрестолния град Даниел Панов.

Търговските вериги демонстрираха готовност за нови партньорства с родните производители на храни. Те разясниха изискванията, на които трябва да отговарят продуктите им, за да бъдат доставяни в магазинната мрежа в страната или за износ на чужди пазари. Представителите на големите търговски заявиха готовност да оганизират седмица на българските продукти в своите магазини.

В подкрепа на малкия и средния бизнес, експерти от ИАНМСП, МИЕТ, ДФЗ, ББР и други финансови институции предоставиха информация за допълнителните възможности за финансиране на бизнеса чрез публични и частни източници, както и съвети, и насоки за развитие на малкия и среден бизнес.

Изложението във Велико Търново е продължение на инициативата, която МИЕТ стартира в Пловдив на 20 април т. г. По време на срещата производители споделиха, че са успели да проведат срещи, за които преди им се е налагало да чакат месеци наред.

Споделете.

Коментирайте

Close