Вкуси България със SlowTours.bg

5 лесни стъпки за проектиране на напоителна система

0

Основната цел на ландшафтната поливна система е да осигури оптимални водни количества за напояване на тревните площи. По този начин се гарантира нормалният растеж и развитие на тревния чим. Неправилното изграждане и настройки на поливните кръгове от напоителната системата може да рефлектира неблагоприятно върху общото израстване и визия на зелените площи.

Екипът ни от специалисти в областта на проектирането и монтирането на различни видове напоителни системи, са изградили ефективен модел на работа със своите клиенти, за да се справят с всеки проблем и всяка специфика на различните терени. Последвайте следните 5 стъпки и сами ще се убедите в безотказната система!

Стъпка 1: Свържете се с нас! Можете да ни се обадите по телефона или да използвате нашата функция „Вашата оферта“ в нашия уебсайт stabilagro.com! Ние ще се свържем с вас, за да проведете първия разговор и да насрочите ден и час за консултация.

Стъпка 2: Изпратете ни своята скица с граничните размери на площта, която ще подлежи на напояване. На чертежа могат да бъдат отбелязани местата, на които има съществуващи растения, както и къде е позициониран водоизточникът в парцела. Ако теренът е голям и със сложна форма, можем да ви посетим. Първият ни оглед на място! За да бъдем максимално точни в преценката си е необходимо да се запознаем с териториалните особености, разположението на водоизточника, наличието на помпени агрегати или тръбна мрежа и др.

Стъпка 3:Изработване на актуална оферта по предварително изработен проект! След огледа и разговорите с Вас ние ще изработим и примерна оферта!Специалистите ще вземат под внимание всеки детайл и по този начин създават индивидуална система, която да пасва най-добре на Вашата площ.

Стъпка 4:Одобрение и корекции на проекта! След като Ви бъде изпратена офертата-план, ние очакваме Вашия отговор! След като бъде напълно уточнен всеки детайл, можем да ви предложим монтажна схема за самостоятелно изпълнение на проекта от ваша страна, или ако желаете монтаж от наш екип – пристъпваме към стартиране на изпълнението на проекта!

Стъпка 5: Трасиране, монтиране и пускане в експлоатация! След пристигане на място, започва същинската част по монтажа на отделните елементи от поливната система – помпен възел, филтри, транспортни и разпределителни тръбопроводи, капкови маркучи, поставяне на потъващи разпръсквачи по схема, окабеляване, контролери и датчици за автоматизиране на поливния поцес и др. Под внимание се взима източникът на вода (сондажни води, ВиК мрежа) и отстоянието до поливните площи.

Прави се избор на хидрофорна помпа и подходящи разпръсквачи, разпределени по поливни кръгове спрямо размерите на терена за поливане. Пристъпва се към монтиране на всички елементи от поливната система, последвано от настройки и пуск в експлоатация.

Използвайки този метод на комуникация с нашите клиенти, ние гарантираме не само качеството на изпълнение, но и отличната комуникация по време на цялостния процес!

Споделете.

Коментирайте

Close