Kinto

6 невероятни ползи за здравето от екзотичните фурми

0

Фурмите са естествен заместител на захарта и повечето подсладители и могат да бъдат използвани в редица десерти. Освен това те са чудесен източник на минерали и витамини. В съдържанието си крият незаменими ензими и аминокиселини като рибофлавин, тиамин, витамини А и К, а също така и фолиева киселина.

Фурмите са полезни за стомаха

Фурмите са с чудесно въздействие върху стомашно-чревния тракт и подобряват работата на червата. Препоръчват се за консумация при проблеми с диария или запек.

Фурмите предпазват от остеопороза

Особено полезни са за жени, предразположени към остеопороза. Съдържат високи количества минерали, които укрепват костите и подобряват плътността им. Препоръчват се и за деца, защото укрепват костите в ранна детска възраст, а също така и в пубертета.

Фурмите се препоръчват при анемия

Фурми се препоръчват и за жени, страдащи от обилно кървене по време на месечния си цикъл. През този период се губи много желязо поради кръвозагубите и съответно риска от анемия се повишава драстично. Концентрацията на желязо в състава на фурмите е много висока и за това те могат да бъдат чудесен източник на полезното вещество.

Фурмите ни зареждат с енергия

Освен предотвратяване на риска от анемия, малките плодове ще ни донесат по-висока енергия, ще ни помогнат срещу липса на концентрация и проблеми с паметта.

Фурми

Защо фурмите са толкова здравословни

Благодарение на естествените захари в съдържанието си, фурмите са чудесен източник на допълнителна здравословна енергия. Поради наличието си на фибри, захарите от фурмите ще останат в организма за по-дълго време и по този начин ще бъдем бодри през целия ден.

Фурмите подпомагат мозъчната дейност

Освен това, в състава на фурмите влизат различни витамини, които са от огромно значение за правилното функциониране на нервните клетки. Благодарение на тези витамини, нервните импулси в мозъка се предават по по-качествен начин.

Фурмите са полезни за сърцето

Накрая, но не и по важност, фурмите могат да спомогнат за по-добрата работа на нашето сърце. Те нормализират кръвното налягане и намаляват лошия холестерол.

Споделете.

Коментирайте

Close