България стана партньор на най-голямото изложение по животновъдство в Европа

0

България стана официален партньор на най-голямото изложение по животновъдство на Стария континент

България е първата държава от Европейския съюз, която ще бъде страна-партньор на най-голямото международно изложение по животновъдство на Стария континент – “Sommet de l`elevage”. То ще се проведе в Клермон-Феран, Франция от 1 до 3 октомври 2014 г., стана ясно на представянето на събитието в посолството на Република България в Париж.

Събитието е по инициатива на на Френско-българска селстостопанска асоциация (Association Agricole Franco-Bulgare), съобщи Мила Александрова. Официални представители от българска страна бяха посланикът ни в Република Франция  Ангел Чолаков и д-р Златка Възелова, директор на дирекция „Животновъдство” в Министерството на земеделието и храните.

Високата чест да бъде партньор на изложението досега е получавала само една страна – Перу, а България е втората. В тазгодишното изложение  “Sommet de l`elevage” страната ни ще има свой специален щанд, организиран под патронажа на министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков и българския посланик във Франция.

Очаква се 82 000 души да посетят  “Sommet de l`elevage”

Очаква се изложението да бъде посетено от над 82 000 души, ще бъдат представени над 2000 животни от различни породи от 1250 ферми.

По време на първото официално събитие по анонсирането на животновъдното изложение представителите на българското министерство на земеделието изнесоха презентация за състоянието и перспективите за развитие на родното животновъдство. В  последвалата дискусия френската и българската страни се обединиха около становището, че съществува добър потенциал за двустранното сътрудничество в областта на животновъдство.

Споделете.

Коментирайте

Close