Вкуси България със SlowTours.bg

България се представя с биопродукти и колбаси на Зелената седмица в Берлин

0

България участва за 27-ми път със свой собствен щанд на най-голямото в света Международно изложение за земеделие, храни и градинарство „Зелена седмица“ – 2016 в Берлин, Германия. Той ще бъде разположен на площ от 140 кв. м, където 18 фирми ще изложат свои продукти. Заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев и министърът на земеделието и прехраната на Германия Кристиан Шмид откриха щанда на България, оформен като традиционна копривщенска къща. Посетителите имат възможността да се насладят на вкусни български ястия, както и на фолклорна програма с каба гайда, по време на която се представят ястия по аткрактивен начин – танц на хлебаря, на месаря и др. По време на официалното откриване заместник-министър Грудев заяви, че за страната ни е от изключително важно значение фактът, че представя свои продукти за 27-ми пореден път на изложението.

„Тази година сме се постарали щандът да бъде с високо качество, а витрините му да предлагат качествени български продукти. Тази витрина ще даде възможност на нашите производители и на българските стоки да стъпят, както на германски, така и на световния пазар. Това е основната цел на участието в такъв вид форуми”, обясни Грудев.
Зелена седмица Берлин български щанд
На тазгодишното изложение страната ни се представя с традиционни български храни, сред които вина, екологичен мед , защитените месни храни с традиционни наименования – Панагюрска луканка, филе „Елена“, роле „Трапезица“,„Кайсерован врат Тракия”. На българския щанд ще се предлагат и млечни продукти – био краве кисело мляко, био краве сирене, българско краве, овче и козе сирене и кашкавал от овче мляко, ина, ликьор от роза, розова ракия, био сокове, лимонада, локум, сладка, екологичен мед. Българският щанд е представен на площ от 140 кв.м. и е най-големият до момента от изминалите участия на страната ни в изложението.

То отвори врати за 81-ви път, над 1600 изложители от 70 държави представят своите характерни продукти в областта на земеделието, градинарството и хранително-вкусовата промишленост. Форумът ще се състои в периода от 15 до 25 януари 2016 година. Тази година за първи път страна-партньор е страна от Африка – Мароко, под мотото „Светът е възможен без глад”.

Споделете.

Коментирайте

Close