Вкуси България със SlowTours.bg

Правят биопазар на джаз фестивала в Банско

1

Фермери предлагат сокове, сладка, вино и билки на биопазар в Банско

Фермери от цяла България ще представят продукцията си на биопазар по време на международния джаз фестивал в Банско. От 8 до 13 август те ще изложат екологично чисти сладка, сокове, билки, сирене, вино, ядки, кашкавал и колбаси, обясни пред fermer.bg Албена Симеонова, член на управителния съвет на Българска асоциация „Биопродукти”.

На 9 август неправителствената организация организира семинар в Банско, на който ще разясни пред местните фермери предимствата на биологичното производство. На него ще присъстват експерти от земеделското министерство и от асоциация „Биопродукти”. Те смятат, че Банско е естествено екологична община с голям потенциал за развитие на органична селскостопанска продукция.

Асоциацията тази година организира над 10 фермерски биопазара в Арбанаси, Русе, Габрово, София, Враца и Благоевград. Според Симеонова, това е най-добрият начин органичните храни да стигнат до крайния потребител, при това без посредници. Асоциацията работи за създаването на постоянни биопазари в различни градове на страната.

Споделете.

1 коментар

Коментирайте

Close