Биопродуктите на отделни щандове в търговските вериги

0

Биопродуктите ще се продават на отделни щандове в магазините

Биопродуктите и “свежите” плодове и зеленчуци занапред ще се предлагат на отделни щандове в търговските вериги, предвиждат промените в Наредба № 1 за правилата при биологично производство. Идеята е хората да могат да избират между три групи продукти  – традиционни, “свежи” и биопродукти. Новостите при предлагането на биопродукти съобщи зам.-министърът на земеделието Абазов на среща със зам.- министъра на икономиката Бранимир Ботев и туристически браншови организации във Варна.

Както agronovinite.com съобщи, хотелите, които предлагат органични и екологично чисти храни ще получават т. нар. зелена звезда.  Тя ще дава допълнителен авторитет и ще привлича повече клиенти, обясни зам.-министър Ботев.

Министерствата на земеделието и на икономиката заедно ще формулират критериите за даване на категорията “Зелена звезда“. Представителите на туристическия бранш предложиха такава звезда да получават обекти, които предлагат и натурални продукти. Така ще бъдат стимулирани родните производители. В момента 90% от българската биопродукция се изнася в чужбина.

Споделете.

Коментирайте

Close