Вкуси България със SlowTours.bg

Чисти храни представя Фермерският пазар във феста „Вкусът на Пловдив“

0

Производители от пловдивския Фермерски пазар участват в третото издание на кулинарния фестивал „Вкусът на Пловдив“. Те представят произведени в различни ферми кашкавал, сирене, садовски фъстъци, плодове и зеленчуци, пчеларски продукти, крекери от сушени зеленчуци и семена, лютеници, вино, хляб и други натурални храни.

Вкусът на Пловдив мед

Пчелари участват с мед и пчелни продукти

„Вече седем години Фермерски пазар – Пловдив е мястото, което представя фермерски и занаятчийски храни директно от ръцете на местните производители. Той се организира от Фондация „LocalFood.bg“ – организация, която се бори за изсветляване на пазара на фермерски храни, както и за въвеждане на правила за продажби на домашните храни“, коментира Гергана Кабаиванова, управител на фондацията и организатор на Фермерски пазар – Пловдив.

Гергана Кабаиванова

Гергана Кабаиванова

Фондация „LocalFood.bg“ е инициатор на първата по рода си програма за обучения и подготовка на стартиращи бизнеси за местни храни. Екипът й от експерти по безопасност на храните подпомага регистрацията на нови продукти и предприятия за фермерски и занаятчйиски продукти.

Вкусът на Пловдив Grape Hill

Винарната „Grape Hill“ отскоро участва и във Фермерски пазар – Пловдив

Фестивалът „Вкусът на Пловдив“ започна днес и ще продължи до неделя. Шатрите са разположени от двете страни по ул. „Райко Даскалов“ (Малката Главна). Участниците представят вкусни деликатеси, хапки, сладкиши, месни продукти, разядки, хляб, суши, плодове, скара, бира и много други изкушения. Участват не само производители, но и пловдивски топ ресторанти. Две от шатрите са на майсторите от Регионалната занаятчийска камара – Пловдив, които предлагат дървени и керамични съдове, солници, лъжици, дъски за хляб, украшения, свещи и много други сувенири за дома и семейството.

Вкусът на Пловдив Георги Лефтеров

Майсторът пекар Георги Лефтеров

За присъстващите на откриването шеф Иван Звездев приготви вкусен агнешки курбан по пазарджишка рецепта, а в програмата се включиха танцьори от ансамбъл „Тракия“, деца от школи за спортни танци и изпълнители от Пловдив, имаше хапки и почерпки за всички минувачи в зоната около Римския стадион. Събитието се организира от Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите „Тракия“ – Пловдив, Фондация LocalFood.bg, Община Пловдив, БХРА, РЗК – Пловдив, Сдружение на професионалните готвачи, клуб „Орфей Уелнес“ и МЕТРО, основен партньор.

Споделете.

Коментирайте

Close