Датчици за агромашини показват на Есенния панаир

0

Датчици за селскостопански машини и десетки иновации показват на Есенния панаир

Датчици за селскостопански машини, които могат да се използват и при  автомобили, самосвали и строителна техника са част от иновациите, които ще бъдат показани на Международния технически панаир в Пловдив. 69-то му издание ще се проведе от 30 септември до 5 октомври в Пловдив. Десетки компании ще покажат експозиции с върхови разработки в областта на машиностроенето, екологията, строителството, енергетиката, електрониката, електротехниката, информационните технологии, химическата и минната промишленост, автомобилостроенето и транспорта.

Германска фирма ще покаже световна иновация – енергоспестяваща 2D машина за лазерно рязане и заваряване,  която обработва и цветни метали. На Есенния панаир ще бъдат изложени и стентове за сърдечни операции,  които се изработват с уред  за лазерно заваряване.

Българска фирма ще демонстрира иновативни продукти, базирани на  GSM/GPRS. Системата за дистанционно измерване  предава от разстояние данни за кръвна захар, кръвно налягане, тегло и двигателна активност.  Система за измерване на налягането и температурата в автомобилни гуми  показва стойностите в реално време чрез GPS и предупреждава за опасност от запалване или спукване. Така  пробегът на гумите се увеличава, а разходът на гориво се намалява до 15%.

Участие в Есенния панаир досега са заявили компании от 22 държави. Експозициите ще бъдат подредени в 10 специализирани международни изложби:  „Акватех“ (за технологии и управление на водите), „Елтех“ (за електроника и електротехника), Аутотех“ (за транспорт и автосервизно оборудване),  „Енеко“ (за енергетика и екология), „Интермин експо“ (за минна промишленост), „Инфотех“ (за информационни технологии), „Машиностроене“, „Стройтех“ (за строителни материали, машини и технологии), „Химия“ и „Автомобилен салон Пловдив“.

Като най-силни се очертават  изложбите за машиностроене, строителство, екология, енергетика и електроника.  Официални участия в Есения панаир вече са заявили Австрия, Италия и Словакия.

Споделете.

Коментирайте

Close