Kinto

Еднодневните договори може да се сключват и за под 8 часа

0

Еднодневните трудови договори за могат да се сключват и за по-малко от осем часа дневно, предвижда предложението за изменение и допълнение в Кодекса на труда.

Промените предвиждат още еднодневните трудови договори да могат да се сключват в рамките на 14 дневен срок след полагането на труда. Към момента това трябва да се случи непосредствено преди започването на трудовия процес. Сегашният начин на сключване на еднодневните трудови договори затруднява земеделския бранш и промените ще облекчат и прилагането им.

Еднодневните трудови договори бяха въведени през миналата година. Целта е да се даде възможност на хора, които са социално слаби, или са трайно безработни, да повишат доходите си, без да губят правото си на социално подпомагане.

Днес поправките бяха обсъдени от министъра на земеделието Десислава Танева, министъра на на труда и социалната политика Зорница Русинова, членове на Комисията по земеделие и храни, Комисията по труда и социалната политика и представители на земеделския бранш. Промените в трудовия кодекс са внесени в Народното събрание.

Споделете.

Коментирайте

Close