InVigor_Promo

Гумите "Mitas Premium" достигнаха 80% пазарен дял

0

Гумите “Mitas Premium” достигнаха 80 процента пазарен дял (в тонове) при продажбите на задни радиални гуми. Това показва статистиката на чешката компания за продажбите на продуктовата гама към ключови производители на оригинално оборудване (OEM) от януари до април, съобщи говорителят на “Mitas” Алеш Кошина.

Продажбите на “Mitas Premium” продължават да нарастват и се очаква да имат още по-висок ръст до края на годината. Гумите “Continental”, “Cultor” и “Mitas” формират останалите 20 на сто от продажбите на компанията производител. “Mitas” започна да доставя “Mitas Premium” на ОЕМ компаниите като заместител на селскостопанските гуми “Continental” през януари тази година. Успешните продажби потвърждават, че гумите “Mitas Premium” се приемат добре от основните селскостопански производители, както и на техните пазари, добави Кошина.

“Гумите от продуктовата линия “Mitas Premium” са пряко сравними със селскостопанските гуми с марката “Continental”, произведени в заводите на “Mitas” след 2004 г.”, коментира Андрю Мабин, директор “Маркетинг и продажби” в “Mitas”. По думите му, нарастването на пазарния дял на “Mitas Premium” вече показва, че стратегията за преминаване към силен самостоятелен бранд е в ход.

Намеренията на компанията са да наложи равностойна на “Continental” собствена марка, а именно “Mitas”. Гумите “Mitas Premium” имат същото премиум качество и технически спецификации като гумите “Continental”, които чешката компания произвежда по лиценз. Линията гуми “Mitas Premium” се състои от пребрандирани гуми “Continental” и нови продукти, разработени единствено под марката “Mitas“.

В момента “Mitas Premium” освен супергъвкавите гуми (SFT – Super Flexion Tyres) и високогъвкавите гуми (VF – Very High Flexion) HC 1000, HC 2000, произвежда за европейския пазар няколко водещи дизайна на протекторите. Това са SFT IF с подобрена технология за гъвкавост (Improved Flexion technology), CHO (за машини, предназначени за циклично прибиране на реколтата), SST (Silent Speed Tyre), AC 65, HC 70, AC70 T, AC85, AC90 и AGRITERRA.

Гумите за селскостопанска техника, включени в продуктовата гама на “Mitas Premium”, са със специално разработен дизайн за машини с висока мощност.

“Mitas” е един от водещите европейски производители на селскостопански гуми като предлага гуми под търговските наименования “Mitas” и “Cultor” – собствени марки на компанията, както и “Continental”, произвеждани по лиценз. Освен това чешката компания произвежда и търгува широка гама от индустриални и мотоциклетни гуми с марката “Mitas”. Компанията е част от “ČGS Hоlding” a.s. и разполага с три производствени предприятия в Чешката република, заводи в Сърбия и САЩ, като в същото време поддържа продажби в световен мащаб и своя дистрибуторска мрежа.

На снимката: Продуктовата гама на “Mitas Premium”
Автор на снимката: Mitas, 2014

loading...
Споделете.

Коментирайте

Close