Художник промотира вина на Свищов

0

Художникът Христо Христов /вдясно на снимката, а  до него е скулпторът Цветослав Христов/ промотира вина на Винарна Свищов по време на откриването на изложбата си в София. Той  представи  около 20 живописни работи масло и акварел в новия артистичен център на винарна Свищов, който се намира на ул. Шейново и се казва  Art Wine Music House. Платната са от серията “Коне”.
Гостите на изложбата освен че се наслаждаваха на приятната живопис, дегустираха и от вината. Гостите на арткъщата пък се заинтересуваха от живописта.

Vino Svishtovсх

Художникът Христо Христов дегустира шардоне на Винарна Свищов

Мястото е направено с много вкус и мярка. Уютна и артистична атмосфера. Къщата съществува отскоро и целта е да се представят различни видове изкуства сред които да се извършват дегустации на различните серии вина.
Това са и всъщност първите стъпки на винения бизнес в България, който тръгва по пътя на Италия, Испания и Франция, където арт и архитектурата са най- съществената част от рекламата на винените къщи. Което е и идеята на културния, винен и кулинарен туризъм.
Христо Христов работи в областта на дизайна, илюстрацията, както и живописта. Той е представял свои творби в различни европейски страни, а Йордан Лечков e един от неговите колекционери.

Автор: Светлана Трифоновска

https://agronovinite.com/news/wp-content/uploads/2016/04/Svetlana-Trifonovska.jpg

Споделете.

Коментирайте

Close