Инвестираха € 4 млн. в нова фабрика за ядки

1

Нова фабрика за 4 милиона евро отвори в с. Лозен

Фабрика за ядки, в която са инвестирани над 4 милиона евро, отвори днес в софийското село Лозен. Предприятието е финансирано по мярка 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти”, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

“За нас е важно през следващите години добавянето на стойност към земеделските продукти. Искаме България да изнася не само суровини, но и преработени продукти, които са и с по-висока доходност”, заяви  зам.-министърът на земеделието Явор Гечев, който откри новата фабрика за ядки. В нея ще се извършва пакетиране на готова продукция.
Гечев увери, че през новия програмен период от 2014 г. до 2020 г. ще се направи всичко възможно да бъдат открити още такива предприятия. “Те са шанс, както за трудова заетост, така и за осигуряване на парични доходи”, допълни земеделският зам.-министър.

В новата фабрика за ядки ще бъдат отворени 25 нови работни места.

Споделете.

1 коментар

  1. Не са ли много 4 милиона за 25 работни места? Или са се усвоявали европейски пари. Ще взема да отида да видя тази “фабрика” с 25 работни места дали работи или е някаква измама, да се отчетат едни пари…

Коментирайте

Close