Избраха Trelleborg за експедицията с трактор в Антарктика (ВИДЕО)

0

Trelleborg бе избрана от Massey Ferguson за официален партньор в експедицията с трактор “Антарктика 2014”

Trelleborg бе избрана от Massey Ferguson за официален партньор в експедицията с трактор “Антарктика 2014”, която ще се проведе през ноември т. г. Това съобщи Явор Янчев, мениджър “Ключови клиенти” на марката за България и Сърбия. По време на 2 350-километровото приключение, ”Лейди Трактор”, Манън Освоорт, ще управлява трактор MF 5600 до Южния полюс през опасни заснежени и заледени терени заедно с екип от полярни специалисти. За целите на експедицията, Trelleborg е разработил специални многофункционални гуми и джанти, които ще позволят на трактора MF 5600 да се справи със суровите условия на Антарктика.

“Решихме да се присъединим към Massey Ferguson в тяхното приключение, защото тежките условия на Антарктика изискват проходимост при много ниско налягане, сцепление и тракция, а също така и нисък разход на гориво. Условията изискват максимално добро представяне на селскостопанските гуми и джанти, подлагайки ги на възможно най-екстремните изпитания”, коментира Пиеро Манчинели, директор “Развойна дейност селскостопански гуми” в Trelleborg Wheel Systems.

Piero Mancinelli

Пиеро Манчинели

“За да се справят с разнообразните снежни и заледени терени във вариращи от ниски до екстремно ниски температури, гумите трябва да осигуряват сцепление посредством ултрадеформация на каркаса и максимално увеличаване на контактното петно, при много ниско работно налягане. Това, в комбинация с доброто захващане на джантата и системата против превъртане, намалява разхода на гориво и осигурява комфорт и надеждност във времето. С други думи, необходими бяха „супер селскостопански” гуми и джанти. Като такива, желаем представянето на нашите гуми в експедицията да докажат големия потенциал на нашите най-съвременни технологии, дори и в най-тежките възможни условия на Земята. Това ще ни помогне и да извлечем ноу-хау за бъдещите поколения селскостопански гуми.”

Гумите на Trelleborg гарантират нисък разход на гориво, повишено сцепление, комфорт и прецизно управление

При екстремните изпитания на стандартни селскостопански гуми, проведени от Trelleborg и Massey Ferguson, инженери откриха, че поради променливите условия и суровата природа на Антарктика, разходът на гориво и необходимото ниво на сцепление ще бъдат голямо предизвикателство. Ето защо бяха избрани гуми с възможно най-плиткото газене, които предоставят най-добро разпределение на налягането в контактното петно, също така жизнено важно бе да се гарантират ниският разход на гориво, повишеното сцепление, комфорт и прецизно управление.

“Вземайки предвид тези предизвикателства, ние се обърнахме към нашата иновативна гума ProgressiveTraction™ (гума с прогресивна тракция), характеризираща се с двустепенен профил на блоковете, влизащи в контакт с настилката, и осигуряващ по-високо ниво на сцепление, когато е необходимо. Двустепенният профил също така осигурява по-плиткото газене на гумата при ниско налягане”, добавя Манчинели.

След многобройни симулации, комбинирани с тестове на открито и закрито, инженерите на Trelleborg решиха да адаптират протекторния дизайн на гума с ProgressiveTraction™, намалявайки височината на профила и заобляйки гумата в рамената, за да я пригодят към работа в по-мека среда, близка до реалността на Антарктика. Бе разработен каркас с уникален дизайн, работещ дори при налягане от 0,3 атм., а специалната форма и дизайн на протектора бяха създадени, за да осигурят необходимото сцепление. Trelleborg разработи също и специална джанта, с профил, гарантиращ отличен контакт с гумата, предотвратяващ нейното превъртане или отлепяне.

“Модифицираните гуми ProgressiveTraction™, монтирани на специални джанти Trelleborg, се представиха изключително добре на последните тестове в Исландия, надхвърляйки всички очаквания, и с нетърпение очакваме да видим тези гуми в действие през ноември. “Антарктика 2014” се очертава като едно изключително пътешествие и ние сме въодушевени да бъдем част от тази дългоочаквана експедиция, която ще постави гумите ProgressiveTraction™ на най-голямо изпитание,” казва в заключение Манчинели.

Ширината на отпечатъка на гумите Trellebor води до икономии до € 3800 при стопанство от 500 хектара

Кембъл Скот, директор “Инженеринг, продажби и развитие на марката” в Massey Ferguson, коментира: “След съвместната ни работа с Trelleborg в миналото като партньори в 17 000-километровата „Massey Ferguson Golden Tractor drive” от Италия до Арктическия кръг през 2012-а, ние сме въодушевени от факта, че Trelleborg се съгласи да се присъедини към нас в това голяма приключение”.

Неотдавна, по време на полеви демонстрации във Франция, Trelleborg доказа, че ширината на отпечатъка на гумата не само може да повиши ефективността и производителността на селскостопанските дейности, но и да доведе до икономии в размер до € 3800 при стопанство от 500 хектара и до 1500 евро при стопанство до 200 хектара. Изпитанията се проведоха на 200-метрова писта с два трактора Massey Ferguson 7617 Dyna 6 – единият оборудван с широки 710/60R38 гуми Trelleborg на TM1000 High Power, а другият – със стандартни 520/85R38 гуми.

Trelleborg  Изпитанията на гумите са направени в суха (15-18%), средновлажна (18-25%) и мокра (> 25%) почва. Ефективността на разходите, която се получава чрез цялостно намаляване на времето за работа и разходите за поддръжка, е 17% при сухи и средни почвени условия, 14% в средни условия и 13% при мокра почва. Това означава, че консумацията на гориво може да бъде намалена с над 16% и при трите типа условия. Нещо повече, използването на гуми с по-широк отпечатък като 710/60R38 TM1000 High Power значително повишава качеството на продукцията и селскостопанските добиви.

Резултатите от демонстрацията на полето доказват напредналия дизайн на протектора на гумата и прилагането на технологията Trelleborg в Blue Tire ™. Комбинацията от ширината на гумата и високата гъвкавост на страничната стена гарантират плоско и голямо контактно петно на гумата при много ниско налягане. Тази комбинация подобрява изтласкването на кал и увеличава самопочистващата способност на гумата.

Работната площ на повърхността е над 46% по-голяма и осигурява по-добро сцепление и по-голяма ефективност на разходите

Работната площ на повърхността е над 46% по-голяма и осигурява по-добро сцепление и по-голяма ефективност на разходите. Целият отпечатък на гумата е по-широк от този на стандартните 520/85R38 гуми с до 36%, осигурява и по-добра флотация за по-висока производителност на културите.

“В Trelleborg от години сме поели ангажимент да подпомагаме земеделските стопани да произвеждат повече с по-малко. Нашите най-нови решения са специално предназначени за повишаване на производителността и ефективността селскостопанските операции, за намаляване на оперативните разходи и подобряване на цялостния ефект върху околната среда”, коментира директорът Пиеро Манчинели.

Споделете.

Коментирайте

Close