Caryx

Как Путин се сдоби със 135-метров портрет от пшеница

0

Италиански художник е използвал своя трактор, за да превърне поле в близост до италианския град Верона в гигантски портрет, изобразяващ руския президент Владимир Путин в навечерието на срещата на Г20.

Портретът, разпростиращ се на 135 метра, който Дарио Гамбарин е създал, може да се види добре само от въздуха, поради огромния си мащаб.

По време на напрегнатата президентска надпревара в САЩ миналата година, италианският художник създаде и портрети от растяща пшеница на Доналд Тръмп и кандидатката на демократите – Хилъри Клинтън.

Освен това, Гамбарин може да се похвали и с портрет на бившия президент на САЩ, Барак Обама, който може да се види от въздуха в провинция Мена ди Кастаняро, в близост до Верона. Правил е и портрети на Нелсън Мандела.

На въпросът как успява да създаде толкова добре изглеждащи образи на толкова широко пространство, Дарио отговаря, че не измерва земята преди да започне, а според него просто има добър поглед за изкуството през кабината на трактора.

Дарио ограничава творбите си в краткия период между прибирането на реколтата и засяването на следващите растения, което означава, че портретът на Путин скоро ще изчезне.

loading...
Споделете.

Коментирайте

Close