InVigor_Promo

"Mitas" създаде технология за скоростно помпене на гуми

0

Чешката компания за производство на гуми “Mitas” въведе иновацията AirCell – уникална вътрешна гума, която дава възможност напомпването в гумите за големи селскостопански машини да става в рамките на половин минута. Това е над 10 пъти по-бързо, отколкото сегашния метод на повишаване на налягането, съобщиха от компанията.

Mitas AirCell се намира на ръба в гумата и заема около 30% от обема й. Mitas Aircell е проектиран за Mitas 710/75 R42 SFT, но ще се произвеждат и други размери. AirCell непрекъснато се напомпва до максимум 8 бара във времето, докато машината работи, като регулирането на налягането става за секунди.

Mitas AirCell ще бъде на разположение за Fendt 900 Vario, оборудван с Mitas 710/75 R42 SFT, през ноември 2016 г. Сътрудничеството с Fendt по този проект започна преди няколко години, припомнят от компанията. Mitas AirCell се монтира на джантите за трактори, използващи стандартно оборудване. Уникалната система за регулиране на налягането в гумите се промотира под името Pro VarioGrip е вече получи златен медал DLG Агритехника.

“Mitas AirCell е разработена, за да се намали времето за чакане за пълнене на гумите. Технологията намалява разходите за гориво, подпомага опазването на почвата, увеличава живота на гумата и подобрява характеристиките на обслужването по време на транспорт. Mitas AirCell също така осигурява интегриране на системите за налягане в гумите при високотехнологичните трактори. В Mitas иновациите, които са от полза за земеделския производител и селското стопанство, са ключова цел за развитие “, заяви Ханс-Улрих Клозе, шеф на звеното за автомобилна техника в Mitas. “Mitas AirCell носи още едно предимство за земеделските производители, които трябва бързо да променят налягането в гумите при работа на терен.”

Важна характеристика на Mitas AirCell е, че не само дава възможност за бързо напомпване, но и за бързо спадане в налягането, тъй като обемът на външната гума се намалява с до 30 на сто. AirCell не е в контакт със самата гума и така не създава допълнително напрежение или загряване. Mitas AirCell се произвежда в заводите на компанията в Чехия и е направена от здрави материали, който запазват формата си, дори когато са силно напомпани. Така обемът на външната гума не зависи от надуването на AirCell.

“Mitas” е един от водещите европейски производители на селскостопански гуми като предлага гуми под търговските наименования “Mitas” и “Cultor” – собствени марки на компанията, както и “Continental”, произвеждани по лиценз. Освен това чешката компания произвежда и търгува широка гама от индустриални и мотоциклетни гуми с марката “Mitas”. Компанията е част от “ČGS Hоlding” a.s. и разполага с три производствени предприятия в Чешката република, заводи в Сърбия и САЩ, като в същото време поддържа продажби в световен мащаб и своя дистрибуторска мрежа.

loading...
Споделете.

Коментирайте

Close