Вкуси България със SlowTours.bg

Младите фермери ще получат субсидия от 67, 77 млн. лева

0

„До момента 1 386 млади фермери са подали заявления за подпомагане по Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.), на които ще бъде изплатена субсидия в размер на 67 768 470 лв.“. Това каза заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева по време на връчването на призовете на победителите в Националния конкурс за европейската награда за млади фермери 2017 г.

Тя подчерта, че целият потенциал на отрасъла е максимално мобилизиран за изпълнение на европейските изисквания, за което допринася активната роля на младия фермер, който има потенциал да приложи в практиката силата на своите знания. „В силно конкурентната среда на пазара у нас и в Европа, мотивацията за работа и професионализмът на всеки един от Вас трябва да бъдат сред водещите принципи за дейност. Вие сте аграрните специалисти, които ще развивате селското стопанство в страната. Ще прилагате добри практики на полето и във фермите, ще внедрявате нови технологии и съвременни машини“, посочи заместник-министърът.

Д-р Василева изрази надежда, че тези награди ще бъдат стимул за развитие на много млади българи, които са направили професионалния си избор в областта на земеделието и ще могат да следват примера на победителите в днешния конкурс в откриване на себе си и на своето призвание.

През програмния период 2007-2013 г. от Програмата за развитие на селските райони са изплатени 115 млн.евро на 5 700 млади фермери.

Споделете.

Коментирайте

Close