Вкуси България със SlowTours.bg

Насърчават консумацията на български храни от овче мляко

0

Кампания на Национална овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА) „В търсене на изгубения вкус“ насърчава консумацията на качествени български продукти от овче мляко. „Пазарът е пълен със заместители и имитиращи продукти, които вредят на здравето на нас и децата ни.

Овцевъдство

НОКА призовава да закупуваме традиционни овчи продукти

В хотели и ресторанти ни сервират растителни продукти за животински. Купуваме вносни продукти с неизвестен произход за сметка на продуктите с българско качество.

Убиваме българското овцевъдство. Нека променим това!“, призовават от най-голямата наша организация в животновъдството.

От НОКА припомнят, че овцевъдството е е най-традиционният български поминък в животновъдството и е спасило страната ни в тежки кризи след двете световни войни.

Ако в началото на 1980 г. сме имали над 10 000 000 овце, сега в страната се отглеждат по малко от 1 млн. животни.

Това означава, че се грижим за 10 пъти по-малко животни, отколкото нашите предци, посочват инициаторите на кампанията „В търсене на изгубения вкус“.

Те призовават хората да купуват овчи продукти, за да си припомнят вкуса на родното. „Пазарувайте качествени овчи продукти директно от фермите, хранете се здравословно. Ако пазарувате от верига, търсете българските овчи продукти.

В ресторанта или хотела попитайте откъде набавят продуктите, с които ви хранят, наблягат ли на българските производители. Овцевъдството е помогнало на България след всички тежки икономически кризи на страната. Сега е наш ред, на обществото, да помогнем на българското овцевъдство!“.

Споделете.

Коментирайте

Close