Вкуси България със SlowTours.bg

Национален винен бранд ще се търси на Международна винарска конференция

0

Международна винарска конференция в България, на която да се търси успешно определяне на национален винен бранд, организира Българската асоциация на износителите на вино. Това стана ясно на срещата между Галина Нифору, председател на асоциацията, и Цветан Симеонов, председател на БТПП, които обсъдиха състоянието на винопроизводителите в България и популяризирането на качеството на българските вина на международните пазари. В хода на разговора те констатираха липса на напредък в работата за създаване на винен бранд за България. БТПП и Асоциациата се обединиха около идеята да се търси решение по линия на публично-частното партньорство.

Българската асоциация на износителите на вино е в контакт с международни експерти и е договорила конференцията да се проведе в последната десетдневка на март 2016 г., като точната дата ще бъде обявена допълнително. Фирмите винопроизводители, проявяващи интерес, могат да заявят своето желание за участие на е-mail:

[email protected] или [email protected] Българска търговско-промишлена палата

[email protected] Българската асоциация на износителите на вино,

БТПП и Асоциацията очакват сериозна подкрепа от Министерство на земеделието, Министерство на икономиката и Министерство на туризма за създаване на бранд на България за рекламиране на страната и българското винопроизводство. По време на срещата бе обсъдено и участието на двете организации в съвместни проекти, както и провеждането на петото издание на Балканския винен конкурс и Фестивал в София в периода 26-29 май 2016 г. БТПП и Галина Нифору вече работят, заедно с Грузинската винена асоциация по проект в рамките на програмата за Източно партньорство за създаване на Център за вино, винен маркетинг и гроздови продукти.

Споделете.

Коментирайте

Close