Полицията в UK бори с трактор селската престъпност

0

Полицията в Стафордшир ще бори селската престъпност с чисто нов трактор

Чисто нов трактор ще използва полицията в Стафордшир, за да се бори с предотвратяването на селските престъпления. Четиритонният Т5.105 Electro Command беше дарен на полицията от дистрибутора на “New Holland” – Hallmark Tractors. Полицаите се надяват, че тракторът, боядисан в полицейски цветове, ще бъде забелязван отдалеч. По този начин машината ще респектира престъпниците, а фермерите, от своя страна, ще се чувстват по-защитени.

„New Holland” и ние самите сме много удовлетворени от шанса да помогнем на местната полиция, казва Джим Наш, главен директор на Hallmark Tractors. Роб Дий, мениджър регионални продажби в “New Holland”, добавя: „Да видим Т5.105 в неговата полицейска униформа, беше много горд момент. Ние сме щастливи да помагаме на полицията да се бори с престъпността и да подсигури фермерската общност”.

С помощта на трактора, полицията ще изгражда нови връзки с фермерската общност и ще предотвратява селски престъпления

Тракторът ще бъде използван в операции на стафордширската полиция, в която униформените разследват селската престъпност. Всеки е преминал специално обучение, а всеки полицейски тим има водещ офицер.

„Използването на трактор може да изглежда като трик, но се надяваме да изградим нови връзки с нашата фермерска общност, като работим с тях и даваме ясни съвети как да се ограничи престъпността”, коментира инспектор Джеф Найт, командир на местната полицейска команда в Южен Стафордшир.

Според полицията, броят на селските престъпления в страната намалява. В началото на 2011, този тип престъпност е била над 20 % от всички докладвани престъпления , докато в края на миналата година процентът пада до 13.7.

Maria-Atanasova

Мария Атанасова

Превод от английски: Мария Атанасова
Стажант-преводач в Agronovinite.com

Споделете.

Коментирайте

Close