Вкуси България със SlowTours.bg

Помагат ли лютите чушки за отслабване?

0

Лабораторните изследвания доказват ролята на лютите чушки за отслабване. Ефектът се дължи на веществото капсаицин в тях. Сетивните (аферентните) нерви на лигавицата на червата играят роля в контролирането на разпределението на мастната тъкан, смятат учените.

Консумацията на люти чушки практически предотвратява процеса на образуване на нови мастни клетки, известен като адипогенеза. В същото време капсаицинът намалява метаболитната дисрегулация при затлъстели мишки, посочва на сайта си The National Center for Biotechnology Information. Епидемиологичните данни показват, че консумацията на храни, съдържащи капсаицин, води до по-ниско разпространение на затлъстяването.

Консумацията на капсаицин през устата и стомашно-чревния тракт увеличава чувството за ситост и намалява приема на мазнини. Капсаицинът помага и за задържане на теглото, след като сме били дълго време на нискокалорична диета. Консумацията на капсаицин 1 час преди физически упражнения помага при хора със затлъстяване, тъй като подобрява изгарянето на мазнини. Учените правят допълнителни клинични изследвания, за да открият как да използват капсаицина за лечение на затлъстели деца.

Споделете.

Коментирайте

Close