Вкуси България със SlowTours.bg

Преведоха на животновъдите над 14 млн. лв. субсидии за говеда

0

Втори транш от 14,3 млн. лв. субсидии за говеда преведе ДФ “Земеделие” на 4101 животновъди, заявили Схемата за преходна национална помощ, необвързана с производството (ПНДЖ1).

Ставката за едно допустимо за подпомагане животно за окончателното изплащане по тази схема, е определена със заповед на министъра, както следва:

  • за говеда – по 76.91 лв.
  • за биволи – по 134.60 лв.

Право на подпомагане по схемата за Преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството, имат земеделските стопани, които са отглеждали 10 или повече говеда и/или 10 или повече биволи, регистрирани към 28 февруари 2009 г., и към последния ден за подаване на заявленията за подпомагане отглеждат в стопанствата си поне 70% от референтния брой животни.

Първият транш от 17,47 млн. лева по схемата бе преведен прем октомври м. г. на 4 104 животновъди. Преходна национална помощ се отпуска само за секторите, за които са предоставяни национални доплащания през 2013 г., като максималният бюджет представлява намаляваща функция от одобрения от ЕК бюджет за схемите за национални доплащания за 2013-та.

Споделете.

Коментирайте

Close