Профилактичен и имунизационен календар на фермата за говеда

0

Кога да се маркират телетата, как да се обезпаразитяват животните в говедовъдната ферма, кога се взима кръв за изследване, кога се поставят ваксини и извършват прегледи – обясниха пред фермерите ветеринарните лекари д-р Трайко Алчев и д-р Пламен Конов.

“Ветеринарната имунопрофилактика е гарантирана до голяма степен от държавата и тя е нужна на животните. Фермери, възползвайте се от нея, за да са здрави вашите животни, да дават максимума от себе си като продукция, за да гарантирате, че произведеното във вашата ферма е безопасно за консуматорите му. Вашият ветеринарен лекар ще ви помогне и предостави всички необходими имунизации, осигурени чрез ДПП”, препоръчаха ветеринарите.

Те припомниха на животновъдите, че управлението на фермата е визитната картичка на фермера, по която може да се разбере отговорността му към собствения му бизнес, здрави ли са животните му, търси и прилага ли съвременни и модерни решения и практики в бизнеса си. Д-р Алчев и д-р Конов предоставиха на фермерите и Профилактичен и имунизационен календар на фермата за говеда, който да ги ориентира кога да се извършват дейностите по профилактика и имунизация на животните. Профилактичен и имунизационен календар на говедовъдната ферма Профилактичен и имунизационен календар на говедовъдната ферма

Споделете.

Коментирайте

Close