InVigor_Promo

Производителят на българско кисело мляко в Япония прави йогурт против подагра

0

Японската млечна компания “Мейджи” (Meiji), чиито 29 завода произвеждат по над 700 тона българско кисело мляко на ден, започва производство на функционални млека и млечни продукти, предназначени за профилактика и лечение на подагра. Подобна стратегия има потенциал да привлече мъжете като потребители, тъй като в момента жените са по-големите любители на млечни храни.

Стъпката на японския млечен гигант Meiji Holdings показва как някои производители, ориентирани в здравословния начин на живот, проявяват пазарна гъвкавост, казва главният анализатор на GlobalData Катрина Диамон, цитирана от www.just-food.com. Двата продукта на “Мейджи” – киселото мляко и напитката с марка Meiji Probio Yogurt PA-3, съдържат активна съставка, която метаболизира пурина – прекурсор на пикочната киселина.

Функционалните храни на “Мейджи” могат да облекчат симптомите на подагра, наричана в миналото “болестта на богатите”, причина за която са високите нива на пикочна киселина в кръвта. Японската компания търси специално сертифициране от Japan’s Food with Function Claims (FFC) System, за да има право да напише на етикетите, че двата продукта помагат за предотвратяване и лечение на подагра.

Новото производство на Meiji Holdings илюстрира все по-нарастващата необходимост на производителите и търговците на функционални храни да се фокусират върху специфични заболявания, вместо да предлагат продукти, насочени към широки здравни проблеми като храносмилане и имунна система. Потребителите също признават стойността на тези усилия, като 57% от глобалните консуматори “винаги” или “често” се влияят от това колко добре един хранителен продукт е съобразен с техните нужди, показва проучването на GlobalData за 2018 г.

Стратегическото препозициониране на Meiji е особено важно в контекста на категорията кисело мляко, която е представена непропорционално от жените потребители. Едва няколко марки успешно пуснаха насочени към мъжете продукти с кисело мляко, без да влизат потенциално обидни стереотипи, които се въртят около изображения на пещерен човек. Вдъхновената от киселото мляко високопротеинова тенденция се доказа като ефикасна при привличането на повече мъже към потребителската аудитория, но този сегмент бързо бе пренаселен.

Като се фокусира върху заболяване, което засяга значително повече мъже, отколкото жени, новата продуктова линия по умен начин се насочва към потребителите мъже, без открито позициониране на продукта като мъжки. Това е подход, който ще възприемат и други производители, които искат да разширят своята привлекателност отвъд основните потребители.

loading...
Споделете.

Коментирайте

Close