Вкуси България със SlowTours.bg

Съветник в Европарламента е новият зам.-министър на земеделието

0

Съветникът по земеделските въпроси в Европейския парламент Георги Събев e новият заместник-министър на земеделието, храните и горите. Той е част от екипа на служебния министър проф. Христо Бозуков и ще поеме европейския ресор във ведомството.

Георги Събев е професионалист с дългогодишен експертен опит в сферата на европейските политики по земеделие и селско стопанство. Роден е през 1986 г. в гр. Ямбол. Завършва висшето си образоване по специалността „Международен бизнес“ в Университета по приложни науки – Тампере, Финландия. Преминал е обучения за повишаване на квалификацията по правната рамка на ЕС, устойчиво развитие и законодателство на ЕС по околна среда.

През 2007 г. започва своята кариера като сътрудник на българското търговско аташе за Северна Европа с ресор Финландия. В периода 2010-2012 г. работи в отдел „Локализация“ в Телекомуникационната компания Nokia. През 2012 г. се присъединява към Европейския парламент в Брюксел, Белгия. От 2014 г. е съветник по земеделие и развитие на селските региони, а от 2019 г. и по рибарство.

Георги Събев притежава специфичен опит в областта на Общата селскостопанска политика, европейските схеми за качество (ЗНП, ЗГУ), развитие на селските региони, рибарство и аквакултури, биологично разнообразие, международни споразумения на Европейския съюз и други. Събев владее английски, немски, нидерландски, фински, руски, хърватски, френски и ползва шведски език.

Споделете.

Коментирайте

Close