Вкуси България със SlowTours.bg

Смениха директора на БАБХ, проф. Паскал Желязков оглавява агенцията

0

Проф. д-р Паскал Желязков, д.в.м е новият изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните. Той ще смени досегашния директор д-р Дамян Илиев, който е начело на агенцията от 2015 г. и се оттегля от поста по здравословни причини.

Проф. Паскал Желязков

Проф. Паскал Желязков, д. в. м.

Проф. Желязков досега бе директор на Националния диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт „Проф. д-р Г. Павлов“.
Дълги години е бил ръководител на структури с научноизследователска, диагностична и аналитична дейност.

Бил е началник отдел в Център за оценка на риска, директор на Националната научноизследователска станция по ловно стопанство, биология и болести по дивеча, както и зам.-генерален директор в Националната ветеринарномедицинска служба.

По образование е ветеринарен лекар, завършил е Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора. Владее английски и руски език. Има над 90 научни публикации и научни доклади.

Назначен е и нов заместник-изпълнителен директор на БАБХ – това е д-р Марияна Шумова, която в момента изпълнява длъжността началник отдел в дирекция „Граничен контрол“. Д-р Шумова е изпълнявала и длъжността директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково. Тя ще заеме позицията на доц. д-р Тодорка Янковска-Стефанова, д.в.м.

Споделете.

Коментирайте

Close