Тракторите Deutz Fahr постигат висока икономия на гориво

0

Девета серия на трактора DeutzFahr е с номинална мощност до 360 к.с. Задвижва се от двигател Deutz – 7,8 литра, който покрива нормите за вредни емисии Tier 4. Оборудван с автоматична безстепенна трансмисия ZFTerramatic, тракторът постига нови нива на икономия на горивото. Всичко е базово оборудване – включително динамично окачване на кабината, навигация, окачване на предния мост. Машината тежи 13,5 тона и е с товароносимост 18 тона – т.е. навлиза в един клас, където вече може да се работи с много по-серизони инвентари, което се търси напоследък от българските производители, обясни Георги Ташков, изпълнителен директор на Ири Трейд АД. Фирмата е официален вносител на марката DeutzFahr за България.

Новото в серията C9000 е разстилащият приемен битер на наклонената камера, който може да се види там. Този приемен ротор помага много за плавната работа на машината, тъй като той разпределя дори и при наклони да бъде подавана равномерно масата към вършачната система, обясни Георги Ташков.

Комбайнът C9205 е с номинална мощност 307 к.с. и максимална 335 к.с., които са изпозлваеми по време на разтоварване: Машината може едновременно да продължи работата си и да разтоварва в движение без да губи от мощността си. Тази машина има бункер 9500 литра, който е голям бункер, увеличен е с 1000 литра в сравнение с аналога си от предишната серия 60-та.

Новост е и разстоварващият шнек с дължина 6 метра, който може да разтоварва от максимална височина 5 метра. Комбайните от новата серия C 9000 могат да работят с хедери до 9 метра работна ширина.  Кабината на комбайните от серия С9000 – преоборудвана, налична е хладилна чанта за напитки и храни, освен всички други модерни технологии.

По-големият модел зърнокомбайн DeutzFahrC9206 вече работи в България, съобщи Георги Ташков. Това е техника, задвижвана от двигател Deutz 7.8 литра, тя има много високо стандартно оборудване, има странично и вертикално копиране на терена от хедера в стандартното си оборудване, и е нещо, което всеки един земеделец би желал да притежава, не само заради новия дизайн на Giugiaro, но и заради самите технически характеристики на машината.

Teodora Dragieva

Теодора Драгиева

Автор: Теодора Драгиева
Стажант-репортер в Agronovinite.com

Споделете.

Коментирайте

Close