Вкуси България със SlowTours.bg

Животновъдите блокират магистрала "Тракия"

0

Животновъди организират блокада на автомагистрала „Тракия“

Животновъдите планират да блокират магистрала „Тракия“ в 11 часа следващата сряда, стана ясно по време на днешния им протест на разклона за с. Труд, Пловдивско. От години се гаврят с нас и сме  изправени пред фалит, заяви председателят на Асоциацията на животновъдите Бойко Синапов.

Фермерите се събраха в 11 часа днес край с.Труд и настояха да им се изплатят обещаните от правителството 70% субсидии.

„Никога не сме обещавали 70% изплащане на субсидиите сега. Ще ги раздадем на два транша по 50% и първият вече е факт”, заяви по-рано днес министър Греков.

Участниците в протеста обаче казаха, че преведените по стотина лева за животно са крайно недостатъчни. Сумата трябвало да бъде поне 300-400 лева, за да може да изхранват говедата.

Животновъдите са възмутени, че субсидиите им се бавят много и заплашиха да блокират магистралата след седмица, ако не получат 70% от субсидиите.

Националната асоциация на зърнопроизводителите подкрепя протеста на животновъдите

Протестът на животновъдите бе подкрепен от Националната асоциация на зърнопроизводителите. Браншовиците обявиха, че се противопоставят на „лъжите и липсата на морал в политиката и управлението на Родината ни“.

„В качеството си на български производители, български данъкоплатци и български граждани настояваме договореностите да се спазват, настояваме за морал и почтеност в бизнеса и управлението“, обявиха в декларация до медиите от Националната асоциация на зърнопроизводителите. Те заявяват още, че ще защитават „земята, хляба, правата и бъдещето на децата“ си с всякакви средства.

Споделете.

Коментирайте

Close