Вкуси България със SlowTours.bg

На СТЕКСПО 2017 HL TopMix показа концепции за хранене на месодайни говеда

0

Форумът за месодайно говедовъдство СТЕКСПО 2017, който се проведе на 12-13 септември 2017 г., предложи на българските животновъди полезна информация относно отглеждането, храненето и успешния мениджмънт в месодайните животновъдни стопанства. Събитието се проведе в две части – лекционен цикъл и демонстрационна част на продукти, оборудване за ферми и породисти животни.

HL TopMix

За втора година HL-TopMix партнира на Асоциацията за развъждане на месодайните породи говеда в България (АРМПГБ) за провеждането на форума и взе активно участие в неговото организиране и осъществяване.

Един от водещите консултанти по хранене д-р Иван Миланов запозна фермерите с тенденциите в храненето, като представи темата „Хранене на говедата – угояване и финишинг ”. В нея той засегна важните моменти относно преминаването през различните фази на развитие, успешното управление на хранителния процес, най-често допусканите грешки и правилния подбор на концепция за хранене.

HL TopMix

Лекциите бяха съпроводени и от полезни бизнес разговори, които бяха още по-приятни с осигурените от HL-TopMix вкусни изненади като част от активностите на компанията да стимулира участниците към полезни контакти и обмяна на опит по време на събитието.

HL TopMix

За участието на HL-TopMIx в СТЕКСПО 2017 Габриела Стефанова, експерт продажби в компанията сподели:

Като партньор на професионалното партньорство ние от HL-TopMix знаем, че угояването е свързано с големи инвестиции. Ключов фактор за постигане на успех е храненето. Само, чрез него говедата могат да постигнат пълния си потенциал и да се реализирират желаните резултати. Нашата идеология и цел е да предоставяме на фермерите цялостна концепция при храненето на животните за постигане на успех във стопанството.

HL TopMix
Вторият ден премина на открито във фермата на Николай Димов в село Стефан Караджово, Ямболско. Фермери от цялата страна имаха възможност да се запознаят на място с най-новите начини за хранене и отглеждане в сектора. HL-TopMix, заедно със своите експерти по хранене, през целия ден предоставяше консултации в тази насока на посетилите щанда участници.

При изключителен интерес премина дефилето на 90 елитни животни от 9 месодайни породи, които фермери, членове на Асоциацията за развъждане на месодайните породи говеда в България показаха на манежа.

HL TopMix
Вкусната храна бе също част от форума, на който топ готвачи от България, между които и познатият от екрана Ути Бъчваров демонстрираха качествата на българското месо, което освен да бъде търсено на родната трапеза, все повече възвръща позициите си на европейските пазари.

HL TopMix
СТЕКСПО 2017 показа, че пътят на развитие на месодайното животновъдство у нас е с голям потенциал и перспектива за растеж. HL-TopMIx ще продължава да бъде партньор на професионалното фермерство в България и да работи усилено в негова подкрепа.
HL TopMix

Споделете.

Коментирайте

Close