Вкуси България със SlowTours.bg

Оранжерийните производители кандидатстват за помощ за борба с вредителите

0

Оранжерийните производители могат да кандидатстват за финансова помощ за борба с вредителите по доматите. Срокът за подаване на документи е до 1 ноември.

Доматен молец

Стопаните кандидатстват за средства за борба с доматения молец

Право на финансова подкрепа имат малки и средни предприятия – земеделски стопани, които отглеждат домати в оранжерии с площ от най-малко 1 дка (0.1 хектара). Средствата са в размер на 500 000 лева и са осигурени по схемата „Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по „Национална програма от мерки за контрол на доматен миниращ молец – Tuta absoluta Meyrick (Lepidoptera)“.

Със средствата ще се компенсират разходите на производителите за закупуване на продукти за растителна защита срещу доматения миниращ молец. В срок до 25 ноември кандидатите по схемата трябва да представят отчетни документи за закупените средства за растителна защита за контрол на доматения миниращ молец. Срокът изплащане на помощта е 15 декември 2019 г. Размерът на субсидирането ще покрива до 100% от цената на закупените препарати и средства за борба с вредителя, но не може да надхвърля сумата от 2500 лв./хектар с ДДС.

Споделете.

Коментирайте

Close